torstai 30. elokuuta 2012

XVII Suoraa puhetta

Olet kiinnostunut hänestä. Et ole valmis puhumaan rakkaudesta, mutta toivot, että hänkin voisi välittää sinusta. Tunteesi tekevät sinut haavoittuvaiseksi. Sinulla ei ole tarpeeksi rohkeutta kertoa hänelle suoraan, mitä tunnet. Toivot hänen näkevän totuuden sinusta joten kaikki eleesi, sanasi ja kosketuksesi kertovat omaa tarinaansa. Kaikki ulkopuolisetkin sen näkevät: hän on sinulle enemmän, kuin mitä suhteenne virallisesti on. Saat häneltä ristiriitaisia vastauksia ja toiveikkuutesi kulkee vuoristorataa. Yksi katse nostaa sinut pilviin ja ajattelet: hän tuntee kuten minäkin! Seuraava sana pudottaa sinut aallon pohjalle. Arkielämä on raastavaa etkä kykene nukkumaan. Ajattelet vain häntä ja toivot saavasi vastauksen ilmassa leijuvaan kysymykseesi pian.

Tilanne on raastava. Tunteiden vuoristorata jatkaa kulkuaan kunnes jotain tapahtuu, kunnes jokin pysäyttää sen. Myöteinen tai kielteinen vastaus. 

Olen saanut monesti kuulla olevani kuin avoin kirja. Kuka tahansa voi nähdä milloin olen kiinnostunut ja kenestä. Elleivät ihastuksen kohteeni ole olleet sokeita, heidänkin on täytynyt ymmärtää sanojeni ja katseideni merkitykset. Miksi kuitenkin on niin, että yleensä silti joudun edellä olevan tarinan kaltaiseen tilanteeseen? Vihjailen ja toivon, kykenemättä ilmaisemaan itseäni suoraan. Lähes kaikki elävät kanssani samoilla säännöillä: he eivät vastaa vihjeisiini suoraan sanoin. Minä taas olen huono lukija, joten jään yhä vouristoratani vangiksi.

Kerran minut yllätettiin. Törmäsin ihmiseen, joka vastasikin vihjailuihini puhumalla suoraan. Olin kovin hämmästynyt, hämmentynyt. Sillä, että vastaus oli kieltävä, ei ole merkitystä. Toisen suoruus sai minut vain arvostamaan häntä enemmän. On helpompi elää ystävänä, kun molemmat tiedämme missä mennään. Kahden vaiheilla elämiseni olisi saattanut tehdä hallaa kaikelle hyvälle. En ole surullinen, ettei hän ollut kiinnostunut. "Tuollaisen tytön tapaa vain kerran dynastiassa", kuten Keisari toteaa elokuvassa Mulan (Walt Disney Pictures, 1998). Ystävät ovat arvokkainta ja parhaimmat heistä pysyvät vierellämme elämääkin kauemmin.

kunpa oppisin puhumaan
kunpa saisin suuni auki
voisin kertoa maailmalle mitä näen
voisin kertoa sinulle kuinka paljon merkitset
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti