maanantai 20. toukokuuta 2013

LVII Sateenkaaria, salamoita ja pääskysiä

Kesä!

Se on täällä taas, vihdoin. Syksykin on kaunista, talvessa ei ole mitään vikaa ja kevät antaa elämään uutta virtaa, mutta kyllä siltikin se kesä on parasta kaikessa. Aurinko, lämpö ja se tuoksu!

Minun kesäni alkoi tästä viikonlopusta. Paljaat sääret ja hame, jäätelöä ja ulkoruokintaa. Hiipailin paljain jaloin pitkin pihaa. Kissa saalisti ötököitä. En tosin ollut erityisen tyytyväinen, kun katti valitsi kohteekseen ampiaisen... Raparperin lehtien alta paljastui iso sammakko ja jalkapohjaa poltti nokkonen. Kesäsateessa on ihana kävellä, etenkin hyvässä seurassa. Sain omituisen päähänpiston ja halusin pitää kiinni päätöksestäni: niin pääsin heittämään talviturkin melko viileään veteen. Iloitsin paljaiden jalkojeni jättämistä jäljistä liukkaan savisella tiellä ja vesilätäköistä asvaltilla. Sateenkaaria,  salamoita ja pääskysiä.

Viime päiviin on kuulunut paljon mm-jääkiekkoa, jota en todellakaan olisi uskonut seuraavani näin ahkerasti jopa ottaen huomioon, että nukuin kaksi kolmasosaa Suomi-Ruotsi -pelistä. Katsoin myös lähes kokonaan Euroviisujen finaalin, kannustin Suomen ihanaa Kristaa ja hämmästelin viisujen hyvää tasoa. Ukkosen jyrähdellessä istuimme kynttilän valossa syömässä kaunista illallista.

Tästä se kesä alkaa. Pian edessä ensimmäiset reissut ja valmistautuminen muihinkin (ainakin henkisesti) on jo käynnissä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti