tiistai 11. joulukuuta 2012

XXXIV Tonttuja ja tuoksuja

piparin tuoksua, tonttujen juoksua...
Leivoin sitten minimutakakkuja. Miksi joulu on täynnä herkullisia ruokia ja hurmaavia mausteita? Taatelikakkua, pipareita, suklaata, kanelia, neilikkaa, rusinoita... Tuoksut täyttävät pään. Leivon mielelläni, mutta valitettavasti silloin tulee syötyäkin liikaa. Aina on pakko maistella ja vastaleivottu lämpimäinen oikein sulaa suuhun. En osaa kieltää itseäni, mutta toisaalta. Joulu on kerran vuodessa vaan. Tai voisihan sitä lähteä tonne lumihankeen vähän juoksemaan ja nauttimaan valkoisesta.

kiirettä, huisketta, salaisuuskuisketta...
Vielä pitäisi elää arkeakin. Töitä on. Onneksi on ihmisiä, jotka ottavat aikansa ja ilmestyvät ovelle silloin, kun heillä on hetki aikaa. Tai jaksavat järjestää. Tai muuten vain jakavat jonkun ajatuksen. Vapaapäiviä ei ole, mutta toisaalta, en niitä kaipaisikaan. Energiaa on paljon enemmän kuin moneen vuoteen tähän aikaan.

tähti ja kuusi, lyhtykin uusi...
Aloitin joulusiivouksen. Minulle joulusiivous merkitsee, paitsi yksinkertaisesti pölyn kuorimista hyllyjen päältä ja huoneen nurkista, myös ajatusten järjestämistä uuteen uskoon. Siivoaminen on minulle terapiaa siinä missä leipominenkin. Kerran eräs hyvin tarkkanäköinen kysyi, mikä kriisi minulla jälleen oli, kun jaoin ystävilleni keksejä. Viime aikoina ei ole ollut suurempia kriisejä, mutta miettimistauko tekee silti hyvää.
Olisi ihana ehtiä laittamaan pari koristettakin esille. Ei mitään suurta, mutta jotain kuitenkin, jotain, mikä saisi hymyn huulille ja joululaulut soimaan päässä.

lapsenko juhlaa, paljon kun tuhlaa...
Ollapa ihminen, joka ei ota hommakseen muistaa kaikkia rakkaitaan joulun aikaan. Onneksi rakastan paperin rapinaa ja pieniä salaisuuksia. Kaupunkireissut itsekseen ovat ihania: täynnä jänniä kohtaamisia, iloisia ajatuksia ja yllättävän hyvää musiikkia joulukylän lavalla. Eikä lahjoihin tarvitse kuluttaa puolta omaisuutta (sekin toki onnistuu...). Lahjan ei tarvitse olla kallis, kunhan siinä on idea. Onneksi olen hyvä keksimään tarinoita ideoideni tueksi, näin ollen ystävät voivat odottaa ihan mitä tahansa.

joulu saapuu jokaiselle...
Kyllä, joulu on kristillinen juhlapyhä, mutta ei vain sitä. Joulu ja joulun henki: rakkaus, auttaminen ja hyvä tahto kuuluvat kaikille. Älä välitä joulun kaupallistumisesta tai siitä uskotko vaiko et. Nauti joulusta yhdessä rakkaiden kanssa. Minä ajattelin muistaa ystäviäni ja jakaa hyvää tahtoa, toivottavasti ei tarvitse jäädä vain pakkaseen laulamaan. 


Lainaukset: "Joulu saapuu jokaiselle" - Jukka Salminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti