torstai 19. joulukuuta 2013

LXXV Make the Yule-tide gay

Have yourself a merry little Christmas
Let your heart be light
From now on our troubles will be out of sight
 
Joulun aika on täällä taas. Aion oman lomani viettää itselle rakkaiden ihmisten seurassa ja rauhoittua. Toivon todella, että onnistun jälkimmäisessä ensimmäisestä huolimattakin. Olisi niin ihanaa nähdä kaikkia ja suunnitella monet treffit ystävien kanssa, joita ei ole nähnyt piiiiiiitkään aikaan, mutta toisaalta liika suunnittelu voi viedä pohjan koko lomalta. Kalenteri kädessä tulee kuljettua tarpeeksi arkena...
Jotta pääsisin todella aloittamaan loman, pitäisi varmaan viimeiset arkiaskareetkin hoitaa alta pois. Palaaminen ajatuksissaan kauan sitten annettuihin tehtäviin on paitsi äärimmäisen hankalaa niin myös rikkoo vapauden, joka vaaditaan todelliseen uudelleen latautumiseen. Viimeisetkin hommat kun on hoidettu, saa viettää todellista lomaa kevyin sydämin.
 
Have yourself a merry little Christmas
Make the Yule-tide gay
From now on our troubles will be miles away
 
Sille, joka ei vielä tiedä tai on jo ehtinyt unohtaa, voin kertoa, että joulu on oma henkilökohtainen suosikkivuodenaikani. Joululaulut, tuoksut ja tunnelma jaksavat lämmittää aina. Jokainen joulu on uusi ihmeellinen seikkailu. Itse pidän perinteistä, mutta kyllä kai se joulu on vaikka kuusi olisi kultaisen sijasta koristeltu vaaleanpunaiseksi (we'll see...). Joulun odotus ja pieni hössötyskin on hauskaa, vaikka toisaalta onhan se turhauttavaa, kun uunista nostetaan tuoksuvia kakkuja aina vain lisää, mutta mitään ei saa syödä. Jos tekisi yhden pienen ylimääräisen, niin kuin maistiaiskakun, saanko?
Joululahjat aiheuttavat päänvaivaa itse kullekin, minulle myös, mutta toisaalta se on hauskaa päänvaivaa. Mikä olisikaan sen hauskempaa kuin kiertää kauppoja ajatuksissaan itselle tärkeä ihminen ja miettiä, mistä tämä ilahtuisi. Ja onko parempaa tapaa aloittaa aamu, kun paketoida lahjoja ja odottaa, kuinka paljon lahjan saaja siitä ilahtuukaan.
 
Here we are as in olden days
Happy golden days of yore
Faithfull friends who are dear to us
Gather near to us one more
 
Odotan aattoa ja perinteistä jouluiltaa. Kaikki rakkaimpani eivät ole paikalla, mutta he ovat läsnä sydämessäni. Sinä iltana kaikki on hyvin ja rauhallista.
"Mie uskon joulupukkii ja joulupukki uskoo minuu!" Tämä pitää paikkansa, kiitos Virkkukoukunen että autat minua ilmaisemaan tämän muillekin. Jouluna kaikki uskovat joulupukkiin. Etkös sinäkin anna lahjoja niille ihmisille, jotka ovat sinulle tärkeitä?
 
Through the years we all will be together if the fates allow
Hang a shining star upon the highest bough
And have yourself a merry little Christmas now
 
 
Lyrics: Have Yourself a Merry Little Christmas, by Hugh Martin & Ralph Blane

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti